Event

Health Innovation

Het event & de locatie

Op 18 juni 2019 organiseren Van Iersel Luchtman Advocaten en E-sites een uniek evenement wat geheel in het teken zal staan van Digital Health Innovation. Stijgende zorgkosten, een sterk groeiende vraag naar innovatieve oplossingen en de opkomst van nieuwe technologieën maakt dat innoveren bittere noodzaak is geworden voor veel zorginstellingen. Echter zien wij ook steeds vaker dat innovatie stuit op verzet van stakeholders, een gebrek aan de juiste juridische kennis of het uitblijven van voldoende financiële middelen.

Digitaal innoveren in de gezondheidszorg is daarmee complex maar zeker niet onmogelijk! Precies om deze reden hebben wij een bijzonder programma met sprekers en interactieve workshops samengesteld om u een handvat te bieden en direct met Digital Health Innovation aan de slag te gaan.

Voor dit evenement hebben we gekozen voor een inspirerende locatie: SX, Eindhoven. Een van de blikvangers van Strijp-S op het terrein van de voormalige Phillips fabrieken. Centraal gelegen en daarmee goed bereikbaar!

In het kort:

Wat: Digital Health Innovation van idee naar succesvol product.
Waar: SX te Eindhoven. Torenallee 3 5617 BA Eindhoven. Routebeschrijving.
Wanneer: Dinsdag 18 juni 2019 van 13:00 tot 18:00.

Scroll omlaag voor de invulling van het programma!

Bedankt!

Check je mail!

Aanmelden kan hier!

Vink 2 workshops aan die uw voorkeur hebben. Aan het evenement zitten geen kosten verbonden.

Het programma:

in het kort: 

13:00 - 13:45 ontvangst met hapje en drankje.
13:45 - 14:00 opening.

14:00 - 14:30 Eerste plenaire sessie. Door: HappiApp
14:30 - 15:00 Tweede plenaire sessie. Door: Games for Health Europe
 
15:00 - 15:45 Eerste ronde workshops. Keuze uit een drietal opties
15:45 - 16:00 Koffie pauze
16:00 - 16:45 Tweede ronde workshops. Keuze uit een drietal opties

16:45 - 18:00 Netwerkborrel.

 

Plenaire sessies

Plenaire sessie 1: HappiApp, hoe  value based healthcare bijdraagt aan een beter leven voor HIV-patiënten.

Om HIV-patiënten in staat te stellen meer controle te krijgen over hun eigen ziekte, is door de stichting HappiApp een app ontwikkeld welke gratis te downloaden is voor alle HIV-patiënten. De Health-app ‘Happi’ stelt de patiënt in staat verschillende aspecten van een HIV-infectie beter en makkelijker te organiseren. Guido van den Berk, internist en initiatiefnemer HappiApp, gaat in tijdens deze lezing dieper in op het process achter de app en de totstandkoming er van. 

Plenaire sessie 2: Stakeholders managen, samen innoveren. Hoe doe je dat?

Je moet wel heel gek zijn om te verwachten dat je bestuurders in de zorg zo ver krijgt dat ze samen innovatietrajecten in gaan. Toch is het Jurriaan van Rijswijk, Voorzitter Games for Health Europe gelukt. Een creatieve geest, met creatieve gedachten en een vooral niet conventionele benadering van “de wereld om ons heen”. Hij durfde top bestuurders te vertellen dat hun organisaties een slecht ontworpen spel zijn, zoals de wereld een slecht ontworpen spel is. Sommigen haakten af, enkelen namen de handschoen op. En dat heeft inmiddels geleid tot majeure en magische veranderingen in hun organisaties; vooral veel meer tevreden cliënten en werknemers die weer plezier hebben in hun werk. Hoe hij dat bereikt heeft, en hoe hij nu verder wil, dat vertelt hij tijdens het zorgevent. Neemt u de handschoen ook op?

Workshops

In twee rondes van 40 minuten worden steeds 3 workshops gehouden. Het is dus van belang dat u twee workshops naar keuze uitzoekt welke u wilt bijwonen.

 1. 1

  Keuze 1: Zorginnovaties legal proof maken.

  Door Van Iersel Luchtman Advocaten: Om een innovatie te doen slagen, is het belangrijk dat deze voldoet aan de wet- en regelgeving. IE/IT advocaat Rik Geurts en Gezondheids- en Ondernemingsrecht advocaat Wouter van Loon vertellen u tijdens deze interactieve workshop hoe u een zorginnovatie legal proof maakt. Zij gaan daarbij in op de wet- en regelgeving omtrent privacy, medische hulpmiddelen en -beroepsgeheim. Heeft u nu al een concreet vraagstuk? Stuur die dan alvast naar w.loon@vil.nl. Rik en Wouter zullen die dan tijdens (of na) de workshop graag behandelen.

 2. 2

  Keuze 2: Een Design Sprint.

  Goed, jullie gaan innoveren. Maar wat nu? Wat is de meest logische roadmap voor jullie idee? Waar begin je? En hoe eindig je met een werkbaar concept? In deze workshop neemt Iris Bloem, creatief strateeg van Weekend Creative Agency je mee langs de belangrijkste facetten van een design sprint. Dit doet ze op een interactieve manier, dus stroop je mouwen maar vast op, in deze workshop gaan we echt aan de slag!

 3. 3

  Keuze 3: Stakeholders roadmap.

  Door Games For Health Europe: Voortbordurend op zijn lezing neemt Jurriaan u mee in een interactieve sessie om samen tot een stappenplan te komen om uw organisaties en uw cliënten naar een hoger tevredenheids- en geluksniveau te brengen. Hij doet dit mede met behulp van de producten die samen met zorgpartners zijn ontwikkeld en nu met succes in de markt worden geïmplementeerd. Hij neemt u mee op safari, en u mag zelf schieten of vangen.