Applaus - apps die we toejuichen

Blog

Hoeveel apps heb jij op je smartphone staan? Gemiddeld blijken we ongeveer 20 apps te installeren. Ik denk dat het gemiddelde onder ons, E-people, nog wel wat hoger ligt. Want ze houden ons bezig, apps. Zeker met een mobile team in ons midden, met iOS en Android specialisten, zijn we dagelijks bezig met handige en vernieuwende functionaliteiten in apps.

Maar welke apps juichen wij nou toe? In een rubriekje op Facebook laten we wekelijks een favoriet voorbij komen van collega´s uit verschillende hoeken van onze organisatie. Apps die we #Applaus geven, omdat ze handig, leuk of vernieuwend zijn. De eerste 10 favo apps staan hieronder op een rijtje!

1. Quartz app

We zijn begonnen bij Bas, ruim 10 jaar in dienst bij E-sites en lead developer van ons mobile team. Zijn #Applaus gaat naar de Quartz app, een beetje een voorloper van bots (erg upcoming, wij zijn enthousiast!). Het leuke aan de Quartz app is dat je in een gespreksvorm op de hoogte wordt gebracht van (wereld)nieuws en aan de hand van antwoorden meer informatie krijgt over een onderwerp. Of juist artikelen overslaat. Dat in combinatie met subtiele animaties, geniaal gebruik van emoji's en soms grappige animated gifs is dit een app die Bas regelmatig checkt.

Jij (nu) ook? Ontdek de Quartz app 

2. Room For Thought app

Collega Judith, projectmanager bij E-sites, maakt al 3 jaar dagelijks gebruik van een fotodagboek-app. Haar #Applaus gaat dan ook uit naar de app Roomforthought. Elke dag geeft deze app je op een willekeurig moment van de dag een melding, om dan een 'foto van de dag' te maken. Zo ontstaat een mooie weergave van je dagelijkse leven, the good, the bad and the ugly!

Zie roomforthought.nl

Foto: Quartz app, voorloper van bots

3. Dashlane app

Ken jij dat ook, gedoe met wachtwoorden? Het is heel handig als je ze op één centrale plek kan beheren, maar je wil ook dat dit veilig is. Jasper, lead developer, gebruikt de Dashlane app als zijn favoriete wachtwoordmanager. Deze app integreert erg goed in je browser/telefoon om ervoor te zorgen dat je nooit meer een wachtwoord in hoeft te typen! Daarnaast kan deze app het aanmaken van een account op de meeste websites volledig automatiseren, zodat je niet iedere keer je persoonsgegevens in hoeft te vullen. Super handig, toch?

Applaus dus voor de Dashlane app!

4. Druppel app

Heel handig, zeker bij wisselvallig weer: Druppel. Deze app die van collega Marloes, account director bij E-sites, #Applaus krijgt blinkt uit in simpelheid. Deze heeft namelijk maar één functie: je kunt zien of het gaat regenen of droog blijft. En dus geen verschillende locaties, bewegende wolken of voorspellingen voor meerdere dagen. Simpel en alleen zie je of het droog is en blijft de aankomende twee uur op de plek waar jij je bevindt. Altijd slim dus om deze app even te checken als je de deur uit gaat!

Hou je niet van druppels? Of juist wel... download de Druppel app

5. Duolingo app

Collega John, front-ender bij E-sites, heeft in september een grote reis gemaakt door het westen van de USA. Ter voorbereiding van deze gave trip, spijkerde hij zijn Engels een beetje bij met de Duolingo app. "Die is tof!" aldus John en krijgt dus van hem #Applaus. Het duurt even voordat het niveau echt lastiger wordt, door de basics ga je moeiteloos heen. Maar vijf minuten oefenen per dag is ideaal. Natuurlijk ook handig als je Engels sowieso wel wat opgefrist kan worden.

Gemakkelijk een taal leren? Oefen met Duolingo.

6. Snapchat app

Ben jij al een actieve Snapchatter? Chris, product owner bij E-sites, wel! Van hem #Applaus voor Snapchat, vooral voor de coole features, waar de app vol mee zit. Zo is het gewoon al leuk om met vrienden (bijvoorbeeld tijdens een avondje uit) een gezamenlijk 'verhaal' te creëren met foto's en video's die je deelt op Snapchat voor 24 uur. De filters die je daarbij kunt gebruiken, zorgen al helemaal voor een hoge funfactor. Met de Snap-Lens bijvoorbeeld, voeg je realtime speciale effecten aan je gezicht toe op basis van gezichtsherkenning. Ook van de gesponsorde content op Snapchat (filters en verhalen) is Chris fan. Zoals die van festivals en evenementen, die stellen vaak hele mooie beelden beschikbaar. Chris vermaakt zich dus prima op Snapchat!

Ow, en onder deze naam vind je hem: chrisvpersie. Happy Snapping!

7. Tikkie app

De Tikkie app kreeg ook #Applaus. Collega Iris, digitaal strateeg, vindt Tikkie super handig: gewoon lekker eenvoudig en doeltreffend. Door anderen met deze app een Tikkie te sturen via WhatsApp, zorg je ervoor dat zij jou gemakkelijk terug kunnen betalen. Een Tikkie is een link naar een iDeal betaling. Geen gedoe dus met IBAN-nummers die je moet onthouden of copy-pasten. Als mensen nog geld van Iris krijgen, vraagt ze die tegenwoordig ook altijd om gewoon even een Tikkie te sturen. Dan hebben zij het geld binnen enkele minuten terug!

Handig? Probeer Tikkie.

8. Hardlopen.nl app

In een lijstje met favoriete apps, mogelijk natuurlijk ook eigen apps niet ontbreken. Dus zeker ook #Applaus voor de HardlopenNL app, die we samen met Atletiekunie en Arko Sports Media gelanceerd hebben voor hardlopend Nederland. Tijdens de Singelloop, die we liepen met een club collega´s begin oktober, hebben wij hem uiteraard zelf ook gebruikt. Collega Dennis, back-ender bij E-sites, gebruikte de app in de vrije-training-modus. Dat je altijd leuke afwisselende muziek beschikbaar hebt met de Sky Radio integratie vindt hij echt een pluspunt. Je gelopen ronde wordt in de app opgeslagen en zowel in de app als op hardlopen.nl zijn statistieken te vergelijken, om je prestaties te verbeteren. Erg handig, Dennis raadt hem dus zeker aan.

Ren jij ook? Go go go, downloaden die Hardlopen.nl app!

9. Scorito app

Nog een app die zich kenmerkt door eenvoud, en van ons #Applaus krijgt: #Scorito. Met het spel #TopCoach. Collega Roy, accountmanager Mobile, gebruikt deze app dagelijks, met uitschieters in de weekenden en als de Eredivisie wedstrijden plaatsvinden. Je speelt met deze app tegen je vrienden met je eigen samengestelde Eredivisie elftal. Wat Roy prijst is dat alle functionaliteiten die op de website beschikbaar zijn, ook via de app te gebruiken zijn. En dat het allemaal heel simpel werkt. Zo kun je eenvoudig je team aanpassen, scores checken en berichten delen met je tegenstanders. Punten behaal je in dit spel door spelers te kopen en op te stellen. De spelers kunnen tijdens de echte gespeelde wedstrijden punten voor je halen (via doelpunten, assists, geen tegendoelpunten, minpunten voor gele/rode kaart enzovoort). "Gewoon heel goed bedacht!" aldus Roy.

Voor voetbalfans een aanwinst dus. Check Scorito.

8. Hardlopen.nl app

10. SUBWAY app

Helen is projectmanager Mobile bij E-sites. Als manager van de app-projecten kan zij natuurlijk niets anders dan een eigen app haar #Applaus geven. Sinds we de #SUBWAY app gelanceerd hebben in april, is deze al bijna 130.000 keer gedownload. Toen ze op het moment van schrijven nog even naar de statistieken keek, waren er precies op dat moment 70 gebruikers aan het 'shaken'. Dat shaken is een leuke feature die we hebben toegevoegd in de app. Als je met je telefoon schudt, verschijnt er een kortingscoupon die je binnen 24 uur kan verzilveren in één van de Nederlandse SUBWAY vestigingen. Gaaf toch? Het gebeurt dan ook regelmatig dat Helen zelf ook met wat collega's bij de SUBWAY luncht, met geshakete korting natuurlijk!

Heb jij hem nog niet? Snel even downloaden, de SUBWAY app. En shaken maar!

Benieuwd naar meer van onze favoriete apps? Volg E-sites op Facebook.