Digital Tech Trend 2021: Hyperautomation

blog

Hyperautomation is de filosofie dat alles wat geautomatiseerd kan worden in een organisatie, ook daadwerkelijk geautomatiseerd zou moeten worden. Bijna elke organisatie kan de trend aangrijpen om er voordeel mee te behalen. Bedrijfsprocessen en -technologieën die niet gestroomlijnd, geoptimaliseerd of correct verbonden zijn, zorgen immers voor dure en complexe problemen. En met de huidige snelheid waarin we gedwongen overstappen naar digitaal zakendoen en organisaties in de stroomversnelling raken van hun digitale transformatie vanwege Covid-19 is efficiëntie, effectiviteit, snelheid en flexibiliteit belangrijker dan ooit.

Bedrijfsprocessen onder de loep

De aanpak van Hyperautomation gaat om meer dan alleen het automatiseren van processen. Deze trend stimuleert om zoveel mogelijk bedrijfsprocessen te identificeren, door te lichten en vervolgens te automatiseren met behulp van diverse technieken die naadloos in elkaar overlopen en met elkaar samenwerken. Denk bijvoorbeeld aan Artificial Intelligence (AI) Machine Learning (ML). Realiseer je dat veel onnodig, simpel, maar wel foutgevoelig handmatig werk geautomatiseerd kan worden. Door dat werk te automatiseren en processen te verbeteren maak je niet alleen je medewerkers efficiënter en creatiever, maar creëer je ook digitale flexibiliteit.

Ook op nieuwe vraagstukken in en uit je organisatie pas je Hyperautomation direct toe. Denk bijvoorbeeld aan een aanvraag voor een extra collega. Voordat je de vacature uitzet en sollicitatieprocedure start, check dan eerst waarvoor een extra collega nodig is en wat de werkzaamheden van het team zijn. Welke taken kunnen gemakkelijk gedigitaliseerd en geautomatiseerd worden? En als die automatisering is doorgevoerd, heeft het team dan meer tijd om zich met de belangrijkste taken bezig te houden zonder tijdsgebrek? Dan is een nieuwe collega, en de kosten die dat met zich meebrengt, wellicht niet eens nodig.

Bedrijfsprocessen onder de loep Spotify

Hyperautomation tijdens de pandemie

Bij E-sites pasten we deze trend al toe. Want hoe reguleren en stroomlijnen we de aanwezigheid van collega’s op kantoor wanneer we weer (mondjesmaat) gedeeltelijk op kantoor mogen werken tijdens deze pandemie? Handmatig werk met Excelsheets zagen we niet zitten. Te tijdrovend. Dat proces automatiseren klonk ons als muziek in de oren en met een innovatieve oplossing was BeeSafe geboren. Niet alleen een manier om je organisatie kennis te laten maken met Internet of Behaviors, maar ook om Hyperautomation in te zetten. De BeeSafe app faciliteert en reguleert voor elke organisatie voldoende afstand tussen medewerkers. Medewerkers kunnen, wanneer de maatregelen dit weer toelaten, veilig werken op kantoor.

Hyperautomation tijdens de pandemie | Personalisatie volwassenheidsmodel

Aan de slag met Hyperautomation

Hoe kun jij beginnen met Hyperautomation? Begin klein. Bedenk welke processen in jouw organisatie op dit moment niet zo lekker lopen, of breng al je processen eens in kaart. Met dit overzicht krijg je inzichtelijk waar verbeterpunten zitten en kun je de kansen voor automatisering zien. Ga voor de uitdaging. Hoe kan je een simpele automatisering toepassen die je een hoop werk scheelt in een van die processen? Probeer het eens. Wie weet krijg jij de smaak te pakken.

Benieuwd naar dé Digital Tech Trends van 2021?

Niet alleen hyperautomation zorgt in 2021 voor veel kansen. Ook o.a. Internet of Behaviors en Digital Twins zijn zeker de moeite waard om te onderzoeken. De Digital Tech Trends helpen jou met het inspelen op de juiste trends en kansen. Bereid je voor op de rest van 2021 en laat je inspireren! Download nu gratis en vrijblijvend de whitepaper ‘Digital Tech Trends 2021’!

Vraag de gratis whitepaper aan!