Kunstmatige intelligentie op kantoor

Blog

Big brother is watching you

We kennen allemaal de ‘’interessante’’ surveillance afbeeldingen uit China. Naar het schijnt gebruikt de overheid deze afbeeldingen om het verkeer te monitoren en de veiligheid te waarborgen. Maar ze tracken niet alleen objecten maar ook gezichten, iets wat in Nederland ondenkbaar zou zijn. Maar wat nou als we deze technologie gebruiken om relevante vraagstukken op te lossen? Door de explosieve groei van Handpicked agencies (en daarmee E-sites) is het huidige pand een beetje aan de krappe kant. De vraag was dan ook, kunnen we bewustwording creëren van het aantal ‘’leegstaande’’ bureaus en daarmee de indeling efficiënter maken?  
 
Voor dit project maakte Handpicked labs gebruik van de AIY vision kit van Google. Deze kit stelde ons in staat om  de bezetting van de bureaus op verschillende momenten op een dag te meten. De camera stond op verschillende plekken opgesteld en in week 50 van 2018 trokken we onze conclusie: 65% van onze bureaus werd niet efficiënt gebruikt! 

Hoe we dat gedaan hebben?

We trainden een AIY camera om een werkplek te herkennen (een bureau + beeldscherm). De volgende stap was het herkennen van onze collega’s (gezichten, menselijke bewegingen) en andere objecten zoals laptops of bewegende beelden op beeldschermen. Als een collega een werkplek in gebruik nam werd dit geregistreerd en opgeslagen waarna wij onze conclusies konden trekken. Gaaf he!?

AI op kantoor

Meer lezen?

Op onze blog pagina vind je verschillende interessant artikelen!
Meer lezen over E-sites, ons werk of ons oplossingen? Klik dan hier!