Smart Mirror, Smart Mirror on the wall

Blog

Een Smart Mirror?

Tijdens onze hackathons — onder het genot van bier, cola & pizza — verdelen we de deelnemers over een aantal teams. Iedereen kan mee doen. Graag zelfs. Developers, maar juist ook account managers, designers, projectmanagers of HR-collega´s. Het doel hiervan is om gezamenlijk in een korte tijd en buiten je comfort-zone nieuwe mogelijkheden te ontdekken en ermee experimenteren. Bij E-sites volgen we met veel interesse de projecten die gedaan worden met Smart Mirrors. Daarom vonden we het weer tijd voor een Hackathon. Een DIY Hackathon.

Het ziet er futuristisch uit, maar eigenlijk is het idee redelijk eenvoudig. Je neemt een 2-weg spiegel (je kent ze wel, gebruikt tijdens verhoringen in politie-series), plaatst er een tablet of monitor achter en je kunt allerlei informatie ‘achter’ de spiegel plaatsen, aangestuurd door een Tablet, Raspberry Pi 3 of Pine 64 bijvoorbeeld.

Het plaatsen van de spiegel is relatief simpel maar het gaat natuurlijk om wat je er mee doet. Met de benodigde hardware in huis begonnen twee teams tijdens de Hackathon aan de uitdaging om in korte tijd een werkend prototype op te leveren.

Face recognition, Voice recognition & Confettimizer FTW!

Het eerste team heeft een oplossing bedacht om op basis van de face-recognition van IBM’s Watson voor de juiste persoon de juiste informatie te laten zien. Hij geeft aan of je wel of niet netjes gekleed moet gaan de volgende dag door te kijken in je google agenda met wie je afspraken hebt staan. En geeft verder vervoermiddel-advies. Voor de fiets werd gekeken of het droog bleef tussen 7 en 8 EN tussen half 5 en half 6 . En een gepersonaliseerde nieuwsfeed. Helemaal feest werd het toen onze HR-man Johan ook bleek te kunnen programmeren en de confettimizer bedacht. CSS-Confetti op je verjaardag!

Het andere team bedacht de Magic Fortune Mirror. Een super slimme spiegel die op basis van HTML5-Voice Recognition antwoord kan geven op de meest belangrijke vragen in het leven, zoals: “Gaat de trein op tijd?”, “Krijg ik nog salaris verhoging”, “Is het al bier-uur” en “Wie is de beste danser?”. En natuurlijk een paar speciale easter-eggs die met geheimtaal geactiveerd kunnen worden.

Smart mirrors de toekomst?

Al snel werden we enthousiast over de mogelijkheden. Want wat als je deze techniek voor schoonheidssalons inzet (op basis van face-recognition je profiel en gezicht van paar maanden geleden laten zien)? Of voor retailers als slimme spiegel in een pashok?