En nog meer frameworks..
Andere ontwikkelaars hebben niet stilgezeten sinds de komst van A-Frame. Zo heeft Free Software Foundation PrimroseVR in het leven geroepen, kondigt Microsoft Babylon.js aan en zelfs GoPro komt met ForgeJS om VR-filmmakers makkelijk eigen 360-video content uit te laten brengen op browsers. De meeste WebVR API’s maken gebruik van open-source rendering-methodes als Three.js/WebGL waardoor de aanschaf van licenties niet nodig is en je hier direct mee aan de slag kan.
Ook voor mensen zonder ervaring in web development zijn er mogelijkheden om met WebVR aan de slag te gaan. Kijk maar eens naar Vizor Patches: een online interface waar je met drag-and-drop functies makkelijk 360-graden en 3D media in een live webpagina kan bewerken en bekijken. Dit betekent dat je in luttele minuten je eigen VR-tour of galerij hebt gemaakt en hier even gemakkelijk functies aan toevoegt voor een interactieve webapplicatie.
Nog niet overtuigd dat WebVR de volgende stap is voor webbrowsers? Neem dan eens een kijkje bij deze ruime verzameling aan voorbeelden van Aframe.io, Google’s WebVR Experiments of check het virtuele gedachte-experiment van mijn favoriete nieuwe serie: Genius.
Ten slot testen, innoveren en creëren wij bij E-sites Labs nog steeds door met VR. En ik weet in ieder geval zeker dat ik m’n visitekaartje alvast in WebVR opmaak.