Auto.nl

Case

Voor Auto.nl, onderdeel van de Louwman Group, hebben wij een manier gevonden om razendsnel teksten met specificaties en uitleg te schrijven. Auto.nl is het allereerste platform in Nederland waar je online een auto kan kopen. Het is hierbij niet alleen belangrijk dat je als bezoeker goed geïnformeerd wordt, maar je moet het gevoel krijgen dat je écht in de auto hebt gezeten.

Een innovatieve oplossing

Het is voor Auto.nl belangrijk dat elke auto een unieke tekst heeft. Deze omschrijvingen zijn vaak een flinke klus voor de copywriter. Er staan files met nieuwe auto’s klaar voor de online markt, maar het schrijven van een uitgebreide beschrijving kost veel tijd. Auto.nl zocht naar een oplossing waarmee ze gemakkelijker en sneller goede teksten kunnen schrijven, afgestemd op elke afzonderlijke auto.

Artificial Intelligence Tool

De oplossing werd een door E-sites ontwikkelde tool die op basis van data uit verschillende bronnen automatisch teksten genereert. Op basis van die data wordt automatisch gezocht welke auto hier bij hoort en wordt aanvullende relevante informatie verzameld.De tool voegt alle data samen en genereert teksten die in verhalende vorm alle bijzondere specificaties beschrijven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan veiligheid of comfort. De gegenereerde teksten kunnen vervolgens zonder menselijke inbreng op de website geplaatst worden.

Machine Learning

Door het toepassen van machine learning, is de tool in staat verbanden te detecteren. Bijvoorbeeld door specificaties door te krijgen over motorinhoud en bijbehorende PK’s, leert de tool wat bij elkaar hoort. Zo is het in staat zelf aan te vullen, wanneer één van de twee specificaties ontbreekt. Deze oplossing is compleet nieuw in de automotive branche en bespaart auto.nl veel tijd en dus geld. Bovendien stelt de tool auto.nl in staat om veel meer auto’s per week online te zetten. En dat betekent veel meer potentie tot verkoop!

SpinAward

De tekstconverter van Auto.nl ontving dit jaar een nominatie voor een SpinAward in de categorie Artificial Intelligence. De SpinAwards worden sinds 1998 uitgereikt voor creatieve concepten die het digitale denken verder brengen. Het mag duidelijk zijn dat de inzet van machine learning tot zeer effectieve innovaties kan leiden. Doeltreffend voor de autobranche, maar ook voor andere branches kan deze oplossing van enorme toegevoegde waarde zijn. Dit is nog maar het begin!