Bartiméus: werkenbij-website

case

Een persoonlijke werkenbij-website 

Mensen in de zorg zijn hard nodig. Het aantal openstaande vacatures in de zorg is de laatste jaren alleen maar gestegen. Het wordt moeilijker om de juiste mensen met de juiste expertise aan te trekken, terwijl de vraag naar zorg groeit. Daarom ontwikkelden wij samen met onze klant Bartiméus een werkenbij-website die precies de beleving van Bartiméus uitstraalt. 

Bartiméus stelt namelijk alles in het werk om alle mensen in Nederland met een visuele beperking te ondersteunen en stimuleren. Zodat ze voluit meedoen in de samenleving en het leven kunnen leven dat bij hen past. Bartiméus zet haar cliënten écht centraal. Het gaat immers niet om hoeveel procent je ziet, maar om hoeveel procent je leeft! En Bartiméus gaat voor 100% leven.

Beleving en toegankelijkheid

Samen met Bartiméus werkten we een nieuwe opzet uit voor de werkenbij-website. Een die past bij de nieuwe positionering, met als belangrijkste doel: potentiële werknemers laten beleven hoe het is en wat het inhoudt om te werken bij Bartiméus. Zo worden de juiste mensen aangetrokken en wordt de juiste expertise binnengehaald in een lastige arbeidsmarkt.

Beleving speelt de grootste rol. Potentiële werknemers proeven op de website namelijk de werksfeer bij Bartiméus. De website laat de inspirerende en persoonlijke verhalen van trotse medewerkers, cliënten en vrijwilligers zien. Medewerkers vertellen bijvoorbeeld over hun passie voor de zorg en het vooruit helpen van mensen. Dat zie je vervolgens weer terug in de verhalen van cliënten, die Bartiméus ervaren als een thuis. Dit schept een duidelijk beeld over werken bij Bartiméus en geeft een hartverwarmend gevoel, waardoor potentiële medewerkers enthousiast raken. 

Beleving en toegankelijkheid voor een website | Showreal Bartimeus

Op de vacature pagina zijn de vacatures gemakkelijk vindbaar door de mogelijkheid om te filteren op de diverse werkgebieden, zoals onderwijs, arts & paramedicus of zorg & welzijn. Daarnaast kunnen bezoekers de openstaande vacatures selecteren op locatie. Dit zorgt voor een toegankelijk en duidelijk overzicht en voorkomt het klikken door talloze pagina’s met vacatures.

Toegankelijkheid is een belangrijk punt voor Bartiméus. Daarom maakte E-sites de corporate website 100% toegankelijk en behaalde Bartiméus het keurmerk Drempelvrij! Toegankelijke websites zijn namelijk noodzakelijk voor mensen met een (visuele) beperking als het gaat om sociale participatie. Natuurlijk is de werkenbij-website ook 100% toegankelijk gemaakt. Vanaf de start van het project is hier rekening mee gehouden in het design. De toegankelijkheid hebben we gerealiseerd door een screenreader in de website te bouwen, veel contrast in kleuren te gebruiken en de bezoekers de mogelijkheid geven om de lettergrootte te kiezen.

Techniek en voortschrijdend inzicht voor het beste resultaat

Een goede en intensieve samenwerking met de klant staat centraal om een project goed en efficiënt uit te voeren. Door te starten met een design sessie met ons collega-bureau Weekend zijn alle wensen en behoeften van de verschillende stakeholders van Bartiméus in kaart gebracht. Met die input werkten we het visuele concept uit. Vervolgens heeft E-sites aan de hand van een goede backlog met duidelijke userstories, in een aantal sprints de website gebouwd. Dat resulteerde in een prachtige maatwerkoplossing met Symfony en het CMS Kunstmaan als basis en een koppeling naar Recruitee voor de vacatures. Daarnaast is de werkenbij-website gebouwd om mee te groeien met de organisatie. In de toekomst kan een eventuele nieuwe corporate website voor Bartiméus in hetzelfde framework en CMS gebouwd worden, zodat er één centrale beheeromgeving ontstaat. 

Wij hebben een mooi project samen gedraaid. Met een heel mooi resultaat. Jullie expertise, zeker ook rondom toegankelijkheid is groot. Het was een fijne samenwerking.

Sabine van Wanrooij
Online Adviseur

Versterk je werving met deze digitale aanpak

De taak om personeel te werven in de zorg is alles behalve eenvoudig. Beschikbare kandidaten zijn schaars en de vraag blijft stijgen. Heb je het gevoel dat je al veel geprobeerd hebt? Maar onvoldoende mensen aantrekt voor je vacatures? Dan is deze whitepaper voor jou. Om je te inspireren met extra mogelijkheden die gecreëerd worden door de toepassing van digitale technologie. Investeringen, soms in tijd soms in geld, die zichzelf terugverdienen. Omdat je er goede nieuwe collega’s mee aantrekt. 

In de whitepaper lees je meer over:

  • het juiste podium creëren voor je vacatures;
  • je candidate journey optimaliseren;
  • meer doen met data;
  • nieuwe technologieën inzetten.

Vul het formulier in en ontvang de whitepaper gratis en vrijblijvend in je mailbox!

Download de whitepaper!