Happi

Case

De Happi-app moet patiënten in staat stellen meer inzicht te krijgen in het ziektebeloop, waardoor ze effectiever kunnen communiceren met zorgverleners. Met inspraak van de gebruiker biedt de app verschillende controles en reminders voor het innemen van medicatie. Wanneer medicatie tegen HIV niet nauwgezet wordt ingenomen, kan het virus resistent worden. Het instellen van deze reminders helpt patiënten om nauwkeurig om te gaan met de medicatie.

Via een extra module kun je ook de consults met je arts bijhouden. De Happi-app helpt om de juiste voorbereidingen te treffen zodat een consult sneller verloopt en de arts meer tijd krijgt.

De mogelijkheden

Controle over het medicijngebruik en helpende hand om het ziektebeeld van HIV-patiënten in kaart te brengen. Een applicatie die 'ontzorgt'. En daarmee het leven van deze patiënten een beetje beter maakt. In samenwerking met het infectie-team van het Universitairs Medisch Centrum Utrecht (UMC) en zorgverleners ontwikkelden wij de Happi-app. Happi is de eerste app die patiënten maximale controle geeft over hun eigen gezondheid. Happi heeft de volgende mogelijkheden:

 1. 1

  Mijn gezondheid

  Geeft de 4 gezondheidsdoelen (therapie effectiviteit, verdraagbaarheid medicatie, Hart- en vaatziekten en Kwaliteit van leven) weer zodat je meer inzicht krijgt in hoe het met je gaat. Je kunt hier eenvoudig zien als er veranderingen optreden.

 2. 2

  Mijn medicatie

  Geeft een overzicht van je medicatie en de mogelijkheid om je inname-tijd van je HIV-medicatie automatisch aan te passen aan de tijdzone waarin je op reis bent.

 3. 3

  Mijn consult

  Biedt de mogelijkheid poli-afspraken te noteren en aan te geven dat je herinneringen wil ter voorbereiding op het consult. Ook kun je het consult opnemen en later thuis terug luisteren.

 4. 4

  Mijn metingen

  Geeft makkelijk je metingen van bloedwaarden en andere metingen weer. Als er een koppeling is tussen Happi en jouw ziekenhuis dan worden de metingen automatisch in Happi geladen en weergegeven.

 5. 5

  Informatie

  Biedt informatie over verschillende onderwerpen zoals wat te doen bij braken of handige tips voor als je op reis gaat. Ook vind je hier een lijst van alle ziekenhuizen waar je voor HIV behandeld kunt worden in Nederland.

Value based healthcare

Met de value based healthcare (VBHC) module kan een patiënt eenvoudig zelf bijhouden hoe het gaat. Zo kun je bloedwaarden bijhouden om te bekijken of medicatie aanslaat en controleren of er eventuele bijwerkingen zijn. Daarnaast kun je door middel van 6 kleine vragenlijsten een indicatie krijgen van je kwaliteit van leven. 40+’ers zijn tevens in staat het risico op hart- en vaatziekten te testen.

Koppeling met het OLVG Ziekenhuis

Happi is verbonden met het ziekenhuis systeem van het OLVG Ziekenhuis (EPIC). Hiermee kan een patiënt via de app inloggen op Mijn OLVG en zijn metingen te importeren. Alle relevante metingen rondom de bloedwaarden komen vervolgens in de Happi app te staan.

Download & Privacy

De app voldoet aan strikte regels rondom privacy en informatiebeveiliging. Zo zorgen we ervoor dat de patiëntgegevens optimaal beschermd zijn. Bovendien is de applicatie CE-gecertificeerd. Met meer dan 350 app downloads in de eerste twee maanden, gaan we in de goede richting de gewenste 2500 downloads in het eerste jaar.

 

Wil je meer informatie rond Value Based Healtcare?

We hebben een interessante whitepaper voor je: Big data en Kunstmatige intelligentie zijn cruciaal in Value Bases Healthcare - benutten dus! Vul het formulier in en ontvang de whitepaper geheel vrijblijvend in je inbox.

Meer lezen over digital health bij E-sites?

Check de Health Pagina

Download de whitepaper.