MEE NL

Case

Drempelvrije site voor MEE NL

Iedereen moet mee kunnen doen in de samenleving. Ook als je een visuele, motorische of auditieve beperking hebt. De vereniging MEE NL maakt zich hier hard voor en heeft als motto: “Meedoen mogelijk maken”. Want iedere activiteit moet voor iedereen toegankelijk zijn, en zo ook hun website. Daarom ontwikkelden wij een toegankelijk platform met een Drempelvrij keurmerk.

Toegankelijkheid als eerste prioriteit

Voor MEE NL zijn we een online herpositionering traject gestart, waarbij E-sites het gehele platform heeft ontwikkeld. De nieuwe website moest voldoen aan het waardemerk Drempelvrij, waardoor toegankelijkheid iedere dag hoog op de agenda stond. Vanaf de eerste stappen in het Design is hier rekening mee gehouden, bijvoorbeeld met kleurgebruik, contrast en lettergrootte. Maar dat niet alleen. Ook tijdens de realisatie hebben we nog aanpassingen doorgevoerd. Zo is er extra aandacht besteed aan screenreaders, de mogelijkheid om webteksten te vergroten en tools waarmee we kleurenblindheid simuleren. Met al deze aanpassingen sleept MEE NL een niveau 2 keurmerk binnen.

Uitdagend project met extra tools

Een drempelvrije website heeft extra eisen en vergt daarmee een andere aanpak. Niet alleen op basis van design moesten we hier rekening mee houden, maar ook op het gebied van front-end development waren er aandachtspuntjes. Sommige zaken moeten extra goed getest worden, zoals de screenreaders of de tools waarmee we kleurenblindheid simuleren. Maar ook hebben we een andere tool geïmplementeerd: de Readspeaker. Hiermee worden de teksten hardop voorgelezen. Met deze extra functie is de website nog toegankelijker en gebruiksvriendelijker.

Intensieve samenwerking

We hebben dit project samen met MEE NLSocialize en Stichting Accessibility opgepakt. Vanuit MEE NL en Socialize was het een harde eis om de website drempelvrij te krijgen. Dit heeft geleid naar een intensieve samenwerking, waarbij de klant regelmatig bij ons op kantoor aan het werk was. Diverse brainstorms, design voorstellen en de intensieve samenwerking tijdens de realisatie hebben ervoor gezorgd dat we trots zijn op het eindresultaat! Maar daar hield het niet op. We zijn ook verder gegaan met de websites van leden van MEE NL, waaronder MEE UGVMEE AZ en MEE de Meentgroep.

Nog niet uitgelezen? Check onze healthpagina met meer informatie over onze health projecten!