ShoppingTomorrow

Case

Een innovatief community platform

Een uiterst innovatief programma als ShoppingTomorrow vraagt natuurlijk om een ijzersterk platform. In nauwe samenwerking met Weekend ontwikkelden wij een innovatief community platform voor het digitale actie- en onderzoeksprogramma ShoppingTomorrow.

Thought Leadership

ShoppingTomorrow brengt sinds 2013 het winkelgedrag van consumenten in kaart. Dit wordt gerealiseerd door een groot aantal expertgroepen die samen komen om onderzoeksvragen binnen hun (digitale) thema te beantwoorden. ShoppingTomorrow heeft zich ontwikkeld en is inmiddels gegroeid tot een echte ‘thought leader’. De hoogste tijd dus voor een innovatief content- en community platform dat aansluit bij deze gevestigde status.

Het doel van dit platform is het leveren van een bijdrage aan de digitale transformatie en internationalisering van de Nederlandse retail branche. Belangrijk hierbij is dat het platform goed inspeelt op de groeiende behoeften van de community, door het opbouwen van extra autoriteit in de (e)-commerce wereld.

Thought Leadership

De eerste fase: een nieuwe website

Na een intensieve strategiesessie waarbij de doelen duidelijk naar voren kwamen is het project opgedeeld in twee delen; een nieuwe website (fase 1) en een nieuwe mijn omgeving (fase 2). Na de strategische sessies is er een wireframe gemaakt en zijn er designs ontwikkeld. Vervolgens zijn we aan de slag gegaan met de webontwikkeling en werd het volledige platform in 2 sprints afgerond. Fase 1 is inmiddels afgerond en de community functionaliteiten en Mijn Omgeving staan voor de volgende fases de planning. Wordt vervolgd!

De eerste fase: een nieuwe website | Case Stopler

Een vlekkeloze samenwerking

Zowel de samenwerking met ShoppingTomorrow als Weekend verliep vlekkeloos gedurende dit project. Leo Oorschot, interim Product Owner, sprak de volgende woorden over het project:

Een vlekkeloze samenwerking

Zowel ikzelf als het ShoppingTomorrow-programmateam zijn buitengewoon tevreden over de samenwerking aan én het (voorlopige) eindresultaat van dit project. De mensen van Departure en E-sites hebben zich goed verdiept in onze eisen, wensen en uitdagingen, en hebben iedere stap van het project uitstekend meegedacht. De afgegeven planningen waren realistisch, deadlines werden gehaald, de kwaliteit van het opgeleverde werk was hoog, eventuele bugs, issues en/of improvements werden snel opgepakt en vragen werden altijd snel beantwoord. Dat zorgde ervoor dat dit project eigenlijk heel soepel liep, en meer kan ik me als projectmanager niet wensen!

Leo Oorschot
Interim Product Owner