Tilburg University

Case

De hele website op de schop? Of gewoon een likje verf? Het team van Tilburg University had een duidelijke wens: nieuwe responsive design templates voor de website. Wij creëerden sprankelende nieuwe templates voor een verfrissende online identiteit op basis van het Atomic Design principe. En daarnaast werd ook de app stevig onderhanden genomen. Een creatieve klus!

Front-end development

Een bijzondere opdracht. Want waar wij normaal de gehele website ontwikkelen, waren we nu verantwoordelijk voor het design en de front-end. De focus lag op de online identiteit, waar we ook nog een uitstapje maakte naar de ontwikkeling van de product backlog. We begonnen dan ook niet van scratch. Maar werkten voort vanuit de originele website. Doel? Een perfect visueel en interactief design, met een goede uitwerking in de front-end templates.

Design Sprint

De samenwerking verliep vanaf het begin intensief door de start met een Design Sprint. Samen met onze collega's van Weekend verzorgden we deze sprint. Een Design Sprint geeft het inzicht en de houvast om een idee uit te werken én te testen in maximaal 40 uur tijd. En tot grote tevredenheid! Want zowel het werken met scrum als de oplossingsgerichte insteek van de Design Sprint zorgden voor een nieuw, werkbaar prototype.

Atomic Design

De ontwikkeling is met de Atomic Design methodiek aangepakt. Hiermee worden alle onderdelen van een pagina kleinschalig ontworpen. Daarna kunnen er met deze kleine onderdelen steeds grotere onderdelen / componenten van een pagina worden samengesteld. Hierdoor kan elke pagina worden samengesteld met deze componenten. Dit zorgt voor een snelle en consistente ontwikkeling.

App in een nieuw jasje

In een later stadium werd ook de app stevig onderhanden genomen. De voormalig studenten app werkte niet meer. Daarom hebben we deze opnieuw gebouwd, met nieuwe design elementen en diverse externe koppelingen. En in de toekomst kan de app eenvoudig worden doorontwikkeld.

Digital Magazine

Maar daar houdt de samenwerking met Tilburg University niet op. Ook werkten we samen aan een digital magazine, waarbij wij wederom verantwoordelijk waren voor de front-end, het design en de html-templates. Samenwerkingen waar we trots op zijn!