Digitale transformatie en innovatie in de zorg

E-sites, jouw partner in digital health!

Innoveren in de zorg is soms complex, maar zéker mogelijk. 

De noodzaak neemt toe. Stijgende zorgkosten, grote personeelstekorten en uitgebreidere zorgbehoeften vragen om actie. Technologische vernieuwing in de zorg is keihard nodig, om iedereen in de toekomst de juiste zorg te bieden. E-sites ontwikkelt innovaties voor de zorg en helpt zorgorganisaties met de digitale transformatie. Al 21 jaar werken wij samen met diverse vaste partners, grote marktleiders in de zorg en pharma, die ons bekwaam hebben gemaakt in de omgang met de wet- en regelgeving en speciale vereisten. Want simpel is innovatie in de zorg meestal niet. Verzet van stakeholders, veiligheidsissues, gebrek aan juridische kennis, of aan financiële middelen. Wij kennen de uitdagingen. Maar gedreven door de kansen die we signaleren met technologie in de zorg, zien wij altijd mogelijkheden.

Technologie in de zorg - oplossingen die zichzelf bewijzen

Er liggen zoveel kansen. Laten we ze grijpen, nu. En samen. Met de juiste samenwerking, veel kennis van de zorgmarkt en soms heel simpel: door gewoon te beginnen. Stap voor stap naar de beste oplossing. Die gedragen wordt door alle betrokkenen. Omdat we goed naar ze geluisterd hebben. We creëren innovaties in de zorg die zichzelf bewijzen en helpen onze klanten met digitaal transformeren: het opnieuw organiseren van bestaande processen rondom zorgverlener en zorgvrager waarbij digitale technologieën een dominante rol spelen. Dat doen we voor patiënten, ziekenhuizen, zorginstellingen, pharmaceuten, leveranciers en de overheid.

Innovaties in de zorg - om zorg te veranderen 

Onze vooruitstrevende, soms zelfs levensveranderende innovaties in de zorg, zoals: gezondheidsapps, zorgportalen, keuzehulpen, monitoring tools, digitale communicatiemiddelen en applicaties, zijn niet onopgemerkt gebleven. Nominaties, awards en veel belangstelling in de landelijke pers, tonen aan hoeveel wil en noodzaak er is om de zorgmarkt te veranderen. Daar werken wij vol trots aan mee! 

Vol trots werken wij hieraan mee!

Onze trots! Onze zorg-meesterwerken. Een zichtbaar resultaat van vakmanschap en bevlogenheid in de zorg. 

 1. 1

  Happi App *Award Goud

  Dé zorgapp die patiënten gemak en vertrouwen geeft in de omgang met hun ziekte en gezondheid door op afstand het ziektebeloop digitaal te registreren en monitoren. Check de case!

 2. 2

  Amphia Ziekenhuis

  Een partnerschap voor de lange termijn. De eerste stop: een snelle, toekomstbestendige en eenvoudig beheerbare website, waarbij patiëntgerichte informatievoorziening centraal staat. Check de case! 

 3. 3

  Heyleys

  Een intensieve samenwerking voor een project met impact: een zorgplatform voor patiënten met kanker om klinische onderzoeken te vinden en daarmee mogelijkheden omtrent extra behandelkansen. Check de case!

 4. 4

  Stoplicht app

  Patiënten sneller naar huis en verpleegkundigen meer tijd voor échte zorg. De zorgapp versnelt transfers van ziekenhuiszorg naar thuiszorg, door de capaciteit van thuiszorgorganisaties inzichtelijk te maken. De Stoplicht app kreeg landelijk veel persaandacht.

 5. 5

  MedicPlanner *Award Goud

  Beschikbaar zorgpersoneel in ziekenhuizen optimaal in te zetten, dankzij innovatief personeelsplanning-platform MedicPlanner. Check de case!

Technologische ontwikkelingen in de zorg - steeds weer nieuwe mogelijkheden

Continu ontstaan er door nieuwe technologische ontwikkelingen, nieuwe mogelijkheden. Kansen dus, die wij graag benutten. Zeker nu innovatie en digitale transformatie zo hard nodig is. Gelukkig helpen we steeds meer zorgorganisaties met: chatbots, conversational systems,  health apps, zorgplatformen en PGO’s (persoonlijke gezondheidsomgeving). En zien we dat ook patiënt empowerment, zelfredzaamheid en zorg op afstand een steeds prominentere rol spelen in de zorg en daarmee ook bij klanten.  

Wij denken met je mee, organiseren inspiratiesessies, spreken op congressen, kijken mee in de praktijk van zorgorganisaties en sparren veelvuldig met klanten en specialisten in de zorg. Die verdieping zorgt dat we echt weten wat er speelt en kansen en uitdagingen realistisch inschatten.   

We praten graag ook verder met jou! Welke uitdagingen kent jouw zorgorganisatie? Kunnen we meedenken in digitalisering, efficiëntie, innovatie en bovenal: betere zorg realiseren?

Innoveren in de zorg kickstarten

Geen tijd te verliezen om te innoveren en digitaliseren, maar we hebben het al aangestipt: innoveren in de zorg is lastig. Veel tegenwind en uitdagingen zorgen voor vertraging. Maar kan het ook anders?

Ja! Er zijn genoeg mooie voorbeelden van relatief simpele innovaties, die eveneens een grote impact hebben. Het kunnen ook kleine stappen zijn die voor verschil zorgen. Initiatieven en ideeën die ontstaan op afdelingen, bij zorgmedewerkers of patiënten thuis. Vaak zijn deze ideeën goud waard, maar er wordt te weinig mee gedaan. Zonde, vinden wij.

Maar waar begin je? Hoe zorg je dat de hobbels op de weg verdwijnen? Hoe krijg je innovaties en ideeën daadwerkelijk van de grond? Een antwoord op deze vragen vind je in onze whitepaper. We geven je onder andere learnings uit de praktijk en voorbeelden ter inspiratie. Vul het formulier in en ontvang de whitepaper gratis en voor niks in je mail!

Gratis whitepaper Innoveren in de zorg (vandaag nog) kickstarten

Download de whitepaper