E-sites lanceert Stoplicht app voor de zorg

nieuws

Digitaal bureau E-sites lanceert de Stoplicht app om de doorstroom van ziekenhuiszorg naar thuiszorg te versnellen. Na een succesvolle implementatie van de Stoplicht app bij het Amphia ziekenhuis en de thuiszorgaanbieders in hun werkgebied, komt het Brabantse bureau met een technisch doorontwikkelde white label versie. De Stoplicht app is een digitale tool die actueel inzicht biedt in de capaciteit van thuiszorgorganisaties, waardoor de doorstroom van ziekenhuiszorg naar thuiszorg versnelt en verbetert.

Patiënten onnodig lang in ziekenhuis

Patiënten die na ziekenhuisopname thuis nog zorg nodig hebben, zijn vaak langer in het ziekenhuis dan nodig. Een transferverpleegkundige blijkt vaak pas na meerdere verkennende telefoontjes te achterhalen, welke thuiszorgorganisatie beschikbaar is om de juiste zorg te leveren. Wijkverpleegkundigen moeten hier bovendien voor gestoord worden, terwijl ze met cliënten bezig zijn. Samen met het Amphia ziekenhuis en diverse thuiszorginstellingen ontwikkelde E-sites een tool die dit proces vereenvoudigt en versnelt, door de capaciteit binnen zorgteams direct inzichtelijk te maken. 

Een mooi digitaal middel om de beschikbare thuiszorgcapaciteit inzichtelijk te hebben. De app is eenvoudig in gebruik, maar levert een groot voordeel op in termen van inzichtelijkheid en efficiency voor de organisaties.

Anita van den Berg
Bedrijfsmanager transferpunt Amphia

Direct de juiste zorg

“Mede door de eenvoudige werking, is de tool een succes”, zegt Roy Niemantsverdriet, key accountmanager bij E-sites en product manager bij Stoplicht app. “Met een druk op de knop geven (wijk)verpleegkundigen de beschikbaarheid van zorg door in de app. Vervolgens ziet het ziekenhuis op postcode-niveau en per dagdeel, aangeduid met de stoplichtkleuren groen, oranje en rood, welke thuiszorgorganisaties ruimte hebben om de zorg te leveren. Zo wordt op basis van de zorgvraag direct de juiste zorg ingepland. Simpel en snel.” 

Samenwerken in de keten

De Stoplicht app is een goed voorbeeld van samenwerking in de keten. Ziekenhuizen en regionale zorgorganisaties zoeken de verbinding op en helpen elkaar, maar vooral ook patiënten. E-sites werkt als digitaal bureau regelmatig samen met meerdere zorgorganisaties, om innovaties sneller van de grond te krijgen of het gebruik ervan sneller uit te breiden. Roy: “Wij zien in een white label app de mogelijkheid om regionale thuiszorgcapacitieit voor meer en verschillende zorgverleners beschikbaar te maken. Ook voor huisartsen en revalidatiecentra bijvoorbeeld. Daarmee zorgen we samen voor structurele verbetering van processen. Zorgpersoneel kan de bespaarde tijd besteden aan patiënten. En het allerbelangrijkste: patiënten keren sneller terug naar hun vertrouwde omgeving na een ziekenhuisopname.” 

Stoplicht app beschikbaar voor iOS en Android

De Stoplicht app is beschikbaar voor iOS en Android en wordt gekoppeld aan een dashboard. Meer informatie is te vinden op www.stoplichtapp.nl.