E-sites met personeelsplanning-tool MedicPlanner genomineerd voor een DIA!

DIA nominatie
E-sites met personeelsplanning-tool MedicPlanner genomineerd voor een DIA!

Yeah! Ook dit jaar hebben we een Dutch Interactive award (DIA) nominatie te pakken, in de categorie ‘Disrupter’. Uiteraard maakt dit ons trots! In het bijzonder omdat de genomineerde innovatie een probleem aanpakt, dat ons allemaal aangaat: de stijgende personeelstekorten in de zorg.

De noodklok luidt

Het personeelstekort in de zorg groeit. De bijbehorende problemen stapelen zich op: afdelingen moeten sluiten, operaties worden uitgesteld, wachtlijsten lopen op en het zorgpersoneel staat onder druk. De kwaliteit van de zorg komt in gevaar en dat raakt ons allemaal! Dit moet anders.

Dit kan anders! Dankzij MedicPlanner, een innovatief personeelsplanning-platform gekoppeld aan een app, zijn ziekenhuizen nu in staat beschikbaar zorgpersoneel optimaal in te zetten.

Hoe gaat MedicPlanner het personeelstekort tegen?

Dienstroosters vullen voor ziekenhuisafdelingen of zorginstellingen is nu vaak een lastige opgave. Het planningsproces is inefficiënt, ondoorzichtig en ontzettend tijdrovend. En duur, zeker wanneer bemiddelingsbureaus ingeschakeld moeten worden.

MedicPlanner is een digitaal platform ontwikkeld voor planners in de zorg, waarmee dienstroosters automatisch te vullen zijn. Het platform is gekoppeld aan een app voor interne en zorgprofessionals en ZZP’ers, die zichzelf hierin aanmelden en hun beschikbaarheid aangeven op nog in te vullen diensten. Planners ontvangen daar automatisch melding van en zo zijn gaten in de planning op te vullen met aangesloten professionals, zonder tussenkomst van uitzendbureaus. Een tof project waarbij we veel hebben samengewerkt met de creatievelingen van het jongste lid van de Handpicked familie: Weekend Creative Agency.

Waarom is dit een DIA waard?

De MedicPlanner applicatie ontzorgt. Overzicht in beschikbaarheid en communicatie verloopt via één centraal punt. Dat is prettig voor de zorgprofessionals, die gemakkelijk op Tinder-achtige wijze door (extra) diensten kunnen scrollen. En kostenbesparend voor zorginstellingen, die nu minder tijd kwijt zijn aan personeelsplanning en geen extra kosten maken voor bemiddeling via bureaus. Een ander belangrijk pluspunt: zorginstellingen weten precies wie ze in huis halen. Ze zijn in staat om via de app een flexibele pool te creëren met betrouwbare krachten.

Bekendmaking DIA winnaars op 27 juni

We gaan ons best doen om samen met de klant, de jury te overtuigen met deze case. De winnaars van de Dutch Interactive Awards worden op donderdag 27 juni bekendgemaakt tijdens een feestelijke DIA awardshow in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Meer informatie over deze innovatie? Bekijk de MedicPlanner case.