Extra services voor Paaspop-bezoekers met Paasbot

nieuws
Paaspop - E-sites

De lente is begonnen. En nu echt! Jassen weg en als blij ei het paasweekend in. Helemaal als je aanwezig bent bij het eerste grote festival van het jaar: Paaspop! Ook dit jaar kun je hem van alles vragen en faciliteert hij zelfs je persoonlijke playlist op Spotify: de Paasbot.

Meerjarige samenwerking Paaspop

Onze samenwerking met Paaspop is gestart in de aanloop van de Paaspop editie 2018. Toen de organisatie op zoek was naar een meer innovatieve, onderscheidende manier van communiceren met haar festivalbezoekers. Vooral om meer interactie aan te gaan met deze doelgroep.

De uitwerking kreeg vorm in een chatbot: de Paasbot. Bij wie bezoekers van het festival terecht konden met al hun vragen over het festival. De bot stelde ook vragen terug, over je muziekvoorkeuren. Zodat je als bezoeker getipt kon worden over je favoriete artiesten en podia.

Tinder-functionaliteit vernieuwd met Spotify koppeling

Voor de editie van dit jaar is de artiesten Tinder-functionaliteit uitgebreid met vernieuwende technieken. Gebruikers krijgen nu blind (zonder artiest of titel) willekeurig geselecteerde muziekfragmenten te horen van de artiesten die het programma invullen op Paaspop. Die fragmenten zijn vervolgens te liken of weg te swipen. Op basis van je persoonlijke voorkeuren wordt vervolgens een playlist in Spotify samengesteld.

Extra leuk: deze fragmenten zelfs via Google Home te beluisteren! Dit hebben we mogelijk gemaakt door een Google Assistant Action voor Paaspop (Paasbot) op de Google Home te realiseren. Als je nog niet over een Google Home beschikt, is het eveneens mogelijk om gebruik te maken van de (standaard) Google Assistant app op je mobiele device. Allebei nog niet jouw ding? Dan is deze ‘artiesten-Tinder’ ook gewoon te spelen via Facebook Messenger.

Feestend op Paaspop dit weekend?

Connect met de Paasbot! Laat je gidsen naar het juiste podium, zoek de beste spots, of de wc. En stel je eigen playlist samen om lekker in de sfeer te komen (of te blijven). Met Paasbot zit je bovenop de fun, de muziek en de gezelligheid!

Check de Paasbot via FB Messenger of lees meer over onze Paaspop case.