Pressure cooking stage - hulp verlenen met interactieve robots

Nieuws

In het Pressure Cooker stage-concept buigen 4 groepen van 4 ICT & Multimedia Design- studenten zich 4 weken lang over een innovatieve praktijkopdracht bij één van de deelnemende bedrijven. E-sites mag zich met trots een van deze bedrijven noemen. Samen met een groepje studenten van Fontys hogeschool ICT werd er onlangs gewerkt aan een erg toffe opdracht voor Imagine Lab, onderdeel van de Amarant groep. Het doel: een concept verzinnen waardoor mensen met een licht verstandelijke beperking meer regie over hun leven krijgen.

Artificial Intelligence in de zorg

Hiervoor kregen ze beschikking tot Nao, een interactieve en programmeerbare robot met een prijskaartje van €8000, om te experimenten en innoveren binnen de zorg. Door de groei van AI worden robots steeds menselijker en voelt de interactie tussen robot en mens steeds echter.

De winnende groep bedacht Ruby, een zorgrobot die volledig is aangepast op de behoeftes en persoonlijkheid van de cliënt. Ruby reflecteert op de dagelijkse behoefte van de cliënt, en is ook een echte vriend doordat hij er altijd voor de cliënt is.

Samen werken aan innovaties

Innoveren staat voorop! E-sites houdt zich actief bezig met de laatste tech ontwikkelingen en streeft er naar om deze innovaties zo effectief mogelijk in te zetten. We experimenteren graag samen met klanten. Het is dan ook erg mooi om deze ervaringen te delen met groepjes studenten en samen te werken aan creatieve oplossingen voor de toekomst.