Specifieke kennis benutten
Tech consultancy

Je hebt een fantastisch digitaal concept bedacht, een gat in de markt. Maar is het ook haalbaar? En hoe kom je aan financiering? Je wil een pitch uitschrijven voor de ontwikkeling van een nieuw digitaal project. Hoe zorg je voor een heldere opdracht, zodat je in staat bent een goede bureau-vergelijking te maken? Of misschien sta je voor een belangrijke keuze, voor je CMS of CRM bijvoorbeeld, maar heb je niet de juiste kennis in huis?

Aan een daadwerkelijk ontwikkelingstraject van een digitale oplossing gaat vaak heel wat vooraf. Een voortraject waarin veel wordt uitgezocht, doorgerekend en getoetst. E-sites helpt graag! Ook als het gaat om ‘second opinions’ of controles, op veiligheid of kwaliteit bijvoorbeeld. 

  Inzichten, onderzoeken en prototyping

  Met verschillende soorten consulten helpen wij jouw organisatie verder bij belangrijke inzichten en keuzes. We stellen veel vragen. Omdat we met jouw kennis van de organisatie, branche of een specifiek idee en onze kennis van techniek, systemen en de processen, samen tot de juiste antwoorden komen. Waardoor je zeker weet dat je met de beste voorbereiding van start gaat, je budget goed besteed wordt en je daadwerkelijk doelstellingen gaat realiseren na lancering van je digitale oplossing. Maar ook als er behoefte is aan een code review, een veiligheidscheck of prototyping: we staan voor je klaar!

  Samen zorgen we voor weloverwogen besluiten, bewuste keuzes en risico uitsluitingen. Zekerheid dus! Nog voor je grote investeringsuitgaven maakt. Kun jij onze kennis en ervaring goed gebruiken bij (het voortraject van) een digitaal project? Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden. 

  Neem voor meer informatie over de opties contact met ons op! En heb je een ander vraagstuk, laat ook dan zeker van je horen. We denken graag met je mee. 

   De mogelijkheden

   Specifieke wensen, uiteenlopende doelstellingen en een legio aan mogelijkheden. Elk project is anders!
   Bekijk hier waar onze consultants jouw organisatie bij kunnen helpen.

   Haalbaarheidsonderzoek & Investeringsplan start-ups

   Is jouw idee goud waard? Slim wel om te onderzoeken, voor je een ontwikkelingstraject start. Wij helpen je met een haalbaarheidsonderzoek, of financieringsplan. Samen verdiepen we ons in essentiële succesfactoren, zoals concurrentie, doelgroepen en onderscheidend vermogen. Maar ook in wat er nodig is aan investering en hoe je deze op termijn weer terugverdient. We kunnen hiervoor verschillende businessmodellen uitwerken. 

   Advies voor pitches (RFI/RFP)

   Met het opstellen van een goede Request For Information en/of Request For Proposal, zorg je voor een heldere opdracht waarmee je in staat bent een écht goede bureauselectie te maken. E-sites kan hierbij ondersteunen. Samen zorgen we dat vragen, wensen en kaders vanuit je organisatie helder worden omgezet naar een scherp geformuleerde opdracht.

   Inventarisatie en inzicht applicatielandschap (data)

   Welke systemen worden er allemaal gebruikt intern? Welke data wordt er uitgewisseld? En welke koppelingen zijn er? Belangrijke informatie voor de juiste voorbereiding van een ontwikkelingstraject, maar soms lastig inzichtelijk te maken. Samen brengen we jouw applicatielandschap in kaart. Zodat niemand tijdens een ontwikkelingstraject voor verrassingen komt te staan en je gedegen keuzes maakt voor de toekomstige inrichting van je applicatielandschap. 

   Inzicht in technische architectuur 

   Om mogelijke verbeteringen te detecteren, in efficiëntie, onderhoud, performance of veiligheid bijvoorbeeld, duiken we dieper in de technische uitwerking van een systeem of toepassing. We verkrijgen belangrijke inzichten, zoals de gebruikte technieken, koppelingen, hosting, je databasemodel of API’s. Met gerichte verbeteringsadviezen als resultaat. 

   Pakketselectie 

   De keuze voor een specifiek systeem voor je contentbeheer, database of administratieve bedrijfsprocessen, zoals een CMS, CRM of ERP systeem, is soms lastig te maken door uiteenlopende wensen in je organisatie. Met de juiste vragen, overzicht, een shortlist en demo’s helpen we je graag bij het maken van de juiste keuzes voor systemen en tooling

   Prototyping

   Heb je investeerders te overtuigen? Of wil je graag een idee testbaar maken voor de doelgroep? Met een prototype is de meerwaarde van een digitale oplossing aantoonbaar te maken, nog zonder dat je daadwerkelijke investeringskosten hebt gemaakt. We helpen je graag bij het ontwikkelen van een klikbaar design of prototype app

   Code reviews

   Is de code (software) van jouw digitale oplossing overdraagbaar? Is de veiligheid in orde? En hoe staat het met de kwaliteit? Of de gebruiksvriendelijkheid? Wanneer je op dit soort vragen antwoord wil, helpen wij graag met een ‘second opinion’. We controleren de front-end, de back-end of de gehele broncode. Zodat we je gericht kunnen adviseren over verbeteringen.

   Security checks 

   Een goede veiligheid is steeds belangrijker met de huidige privacywetgeving. Wij vertellen je er graag over. En kunnen een vulnerability scan of penetratie test uitvoeren om te controleren of jouw platform aan de veiligheidseisen voldoet. We geven je gerichte adviezen en kunnen uiteraard ook een hertoetsing uitvoeren. Of periodiek controles doen. 

   Design Sprint

   Met een design sprint lossen we samen een fundamenteel vraagstuk van je organisatie op, door oplossingen te ontwerpen en te testen. Dit is een slimme manier om snel de potentie van innovaties (digitale transformatie) te toetsen. We hebben naast design, veel aandacht voor de techniek en de impact van de innovatie op systemen en mensen binnen je organisatie.