Code reviews
Tech consultancy

Wat is een code review? 

Met een code review onderzoeken we je broncode. Dit kan verschillende redenen hebben. Misschien wil je weten of de software van jouw digitale oplossing overdraagbaar is? Of heb je graag een extra check op veiligheid? Of de kwaliteit van je code: of het nog up-to-date is, hoe lang het nog mee kan en of het goed onderhouden is? Een software code review geeft uitsluitsel. 

Second opinion: code review

Het controleren van je broncode kun je ook wel zien als een second opinion. Een check door mensen die er echt verstand van hebben, met oog op je specifieke vraag of doelstelling. Aan de hand van een code review checklist controleren we de front-end, de back-end of de gehele broncode. Zodat we je een gericht adviesrapport kunnen overhandigen. 

Wanneer we bij E-sites een website, app of applicatie overnemen van een ander digitaal bureau, is een code review een standaard onderdeel van ons proces. Pas als we overtuigd zijn van de kwaliteit, kunnen we de doorontwikkeling en verantwoordelijkheid voor het systeem op ons nemen.

ISO code review 

Is jouw code veilig? Specifiek voor deze vraag, betrekken wij ook onze ISO kennis erbij. E-sites is ISO gecertificeerd. Het wordt steeds belangrijker om eisen te stellen aan de kwaliteit van je broncode. Onze developers zijn precies op de hoogte van deze vereisten en dus goed in staat een controle uit te voeren op jouw code met betrekking tot de veiligheid, door bijvoorbeeld goed te kijken naar de interne architectuur, context en datastromen van je digitale oplossing. Op deze manier zijn beveiligingslekken en verbeterpunten te achterhalen. 

Is veiligheid voor jouw oplossing essentieel? Dan kunnen we ook specifiek op dit punt een uitgebreidere controle uitvoeren, met een security check.