Design Sprint
Tech consultancy

Wat is een design sprint?

We zetten de Design Sprint in als methodiek om een belangrijk vraagstuk uit je organisatie op te lossen in slechts 5 dagen. Onder begeleiding van een Design Sprint facilitator doorlopen we de Design Sprint fases. Deze methodiek is bedacht door Google Ventures om snel te innoveren en met minder middelen problemen op te lossen en werd bekend doordat het onder andere is toegepast om Gmail en Google Search te verbeteren. Het is gebaseerd op agile development en design thinking processen. 

In een korte periode van 5 dagen hebben we met een samengesteld team van medewerkers uit je organisatie en verschillende digital experts, zoals een product owner, marketeer, designer en front-end developer, een volledige focus op jouw probleem of vraagstelling. Met het doorlopen van de verschillende fases uit de Design Sprint methodiek, komen we tot ideeën en verrassende oplossingen. Voor het beste idee wordt een design en prototype uitgewerkt en volgt er een testfase met de doelgroep, echte gebruikers dus. Het is een slimme manier om snel de potentie van innovaties en digitale transformatie te toetsen

Met een design sprint als voortraject van de daadwerkelijke ontwikkeling, is veel aandacht besteed aan jouw organisatie en het probleem (dat vooraf soms nog niet helder gedefinieerd is). Maar ook aan de eindgebruiker. Het resultaat is een oplossing die gebruikers daadwerkelijk wíllen gebruiken. En weet je dit zeker, dan weet je ook dat het jouw investering waard is. En dat jouw vraagstuk in een relatief snelle tijd opgelost is!