Inzicht applicatie-landschap (en data-uitwisseling)
Tech consultancy

Een totaaloverzicht creëren van je applicatielandschap, of ook wel applicatie-architectuur genoemd; het kan nogal een klus zijn. Want elke afdeling in je organisatie gebruikt weer andere systemen. En lang niet altijd is het helder welke gegevens er precies worden uitgewisseld. Heb jij inzichtelijk welke systemen en applicaties er binnen jouw organisatie gebruikt worden en welke data er wordt uitgewisseld? E-sites helpt graag bij het uittekenen van je applicatielandschap. Het is een belangrijke stap bij een nieuw ontwikkelingstraject, om efficiënte, betrouwbare en veilige werkprocessen en een goede performance te waarborgen. 

Applicatie-architectuur voorbeeld

Er bestaat geen ‘standaard’ applicatielandschap, elke tekening van een applicatie-architectuur of landschap is anders. Want elke organisatie is uniek en kent een eigen architectuur. Een tekening van je applicatie-archtitectuur laat de samenhang zien tussen alle applicaties en informatiesystemen die er binnen je organisatie gebruikt worden. Welke informatie wordt er uitgewisseld? Welke koppelingen zijn er? Wisselen de systemen data uit via een API-koppeling? Wij zoeken het samen uit. Zodat we goed vooruit kunnen kijken en onderbouwde keuzes kunnen maken voor de nieuwe of herinrichting van je applicatielandschap. Niemand wil tenslotte voor verrassingen komen te staan. 

Technische architectuur onder de loep nemen? 

Door de architectuur van al je systemen in kaart te brengen, wordt het mogelijk verbeteringen door te voeren. Misschien mist er nog wat in je applicatie-architectuur of landschap. Of zien we mogelijkheden voor verbinding. Systemen die goed op elkaar aansluiten, zorgen voor meer efficiëntie en veiligheid. Samen kunnen we zorgen we voor opheldering! 

Nog dieper de technieken induiken? Dat kan ook. Voor het verkrijgen van inzicht in je technische architectuur