Security checks

Tech consultancy

Veiligheidscheck software

Voldoet je website, platform of applicatie of architectuur aan de gewenste kwaliteitseisen? Dit is steeds vaker een cruciale vraag. Zeker gezien de huidige privacywetgeving, wordt het voldoen aan veiligheidseisen steeds belangrijker. Wij kunnen je helpen aan zekerheid, door het uitvoeren van een vulnerability scan of penetratietest. Uiteraard kunnen we ook een hertoetsing voor je uitvoeren of periodieke controles verzorgen. Je ontvangt gerichte verbeteringsadviezen, oftewel: een helder actieplan voor verbeteringen.

Vulnerability scan 

Door je digitale omgeving regelmatig te scannen op veiligheid, zorg je voor zekerheid. Het vergroot de betrouwbaarheid van je platform en je beschermt je bezoekers. Iets dat steeds belangrijker is geworden en steeds vaker als voorwaarde geldt voor mensen om überhaupt je oplossing te gebruiken. Gebruikers willen erop aan kunnen dat hun persoonlijke gegevens veilig zijn en privacy wordt gewaarborgd. Je platform moet deugen, anders kun je gebruikers wel vergeten. Bij vulnerability scans gebruiken we tooling die uitgebreide lijsten met bekende zwakke plekken controleren. Hieruit komt een rapport voort, waaruit wij kunnen analyseren waar we verbeteringen kunnen doorvoeren.

Ontdek zwakke plekken: penetratietest 

Natuurlijk wil je er zeker van zijn dat je geen toegang biedt voor hackers. Maar onderzoek je dit wel regelmatig? En verklein je de risico’s? E-sites helpt graag met een penetratietest, waarmee we zwakke plekken opsporen. Een expert gaat proberen in te breken of misbruik te maken van een systeem en noteert zijn bevindingen in een rapport. Je krijgt zo inzicht in de status van je veiligheid en de mogelijke impact van een hack. We stellen heldere verbeterpunten voor je op.