TechTalk Health - Digitale innovatie in de zorg

digitaal event

Innovatie in de zorg onmisbaar

Digitale innovaties zijn onmisbaar om de gezondheidszorg te verbeteren en goedkoper te maken. En om ook in de toekomst goede en betaalbare zorg te kunnen blijven leveren. Veel zorginstellingen zijn nog niet gewend aan innoverend denken en doen. Dat terwijl de vraag naar zorg gigantisch groeit en personeelstekort dreigt. En succesvolle digitale innovaties die al wél geïmplementeerd zijn, hebben de grootste moeite om opgeschaald te worden. 

Is digitaal innoveren in de zorg dan altijd complex? Nee, zeker niet! Innoveren is zelfs te leren. En zelfs de kleinste, simpelste digitale innovaties kunnen een grote impact hebben. Er zijn genoeg mooie voorbeelden. Maar waar begin je? 

TechTalk Health - Digitale innovatie in de zorg

Begin met je deelname aan de online TechTalk Health - Digitale innovatie in de zorg! Laat je op donderdag 31 maart 2022 van 9:30 tot 10:30 uur inspireren door Daan de Viet, innovatieadviseur bij tanteLouise en Gertjan van Rossum, bestuurder bij Stichting Mantelzorgtest. Zij delen unieke, waardevolle inzichten over hun ervaringen met digitale innovaties en vertellen over de uitdagingen en knelpunten die innoveren in de zorgbranche met zich meebrengt. 

Kosteloos aanmelden

Meld je via het formulier hiernaast kosteloos aan. Je ontvangt automatische een e-mail met alle praktische informatie en jouw unieke deelnemerslink. 

Raak geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan met (kleine) digitale innovaties binnen jouw zorgorganisatie om slimmer en efficiënter te werken. Want de zorg van de toekomst, begint vandaag.

Meer informatie over de sprekers vind je hieronder.

Sprekers TechTalk Health - Digitale innovatie in de zorg

Daan de Viet - Innovatieadviseur tanteLouise

Dagelijks is Daan de Viet bezig met het verbeteren van de zorg. Innovatie is daarbij het toverwoord. Als onderdeel van het innovatieteam binnen ouderenzorgorganisatie tanteLouise bedenkt hij slimme, vaak digitale oplossingen voor knelpunten die uit de organisatie worden opgehaald. Daarnaast implementeert en begeleidt hij deze innovatietrajecten binnen tanteLouise én daarbuiten.

TanteLouise is - een van - de voorloper(s) in Nederland op het gebied vernieuwingen en zorgtechnologie. In 2021 mochten ze zich ‘Zorgvernieuwer 2021’ noemen door de succesvolle opschaling van de Wolk heupairbag. Een handig hulpmiddel die het aantal heupfracturen met 80% (!) heeft gereduceerd. Geavanceerde bedsensoren die tijdens de nacht overzicht geven over een gehele locatie? Ook een innovatie van het innovatieteam bij tanteLouise. Doe er je voordeel mee en laat je inspireren door de kennis en expertise van Daan de Viet. 

Gertjan van Rossum - Bestuurder Stichting Mantelzorgtest

Gertjan is vanuit CbusineZ dagelijks bezig met vernieuwing en innovatie in de zorg. Hij is aan de slag gegaan met de uitdaging om de digitale Mantelzorgtest de komende twee jaar uit te rollen in 150 gemeenten door heel Nederland. De Mantelzorgtest is een online platform gericht op de ondersteuning van mantelzorgers waarmee hij een bijdrage wil leveren aan de toegankelijkheid en betaalbaarheid van de zorg in de toekomst. 

De Mantelzorgtest is een online platform waar mantelzorgers een praktische en gemakkelijke test invullen. Met behulp van de test krijgen mantelzorgers inzicht in wat ze allemaal doen voor een naaste en hoeveel tijd en energie dit kost. Na het invullen rolt er een duidelijk, persoonlijk overzicht uit. Dat zorgt voor bewustwording en geeft inzicht in welke hulp nodig is. De online tool geeft vervolgens direct praktische tips en mogelijkheden van verschillende aanbieders die hulp kunnen en ondersteuning kunnen bieden.