E-sites ontwikkelt ‘anderhalvemeter-samenleving’-app voor op kantoor

nieuws

In voorbereiding op het versoepelen van de intelligente lockdown naar de anderhalvemetersamenleving, heeft E-sites, onderdeel van Handpicked Agencies, de app BeeSafe ontworpen. BeeSafe geeft organisaties en medewerkers actueel inzicht in het aantal medewerkers dat op kantoor aanwezig is. Zo dragen wij bij aan een succesvolle anderhalvemetersamenleving. 

De nieuwe realiteit

“De anderhalvemetersamenleving. Dat brengt ons op kantoor in een bijzondere situatie", zegt Sjoerd van Oosten, medeoprichter van Handpicked Agencies. “We begrijpen de noodzaak, zeker bij een open kantoor met veel werkplekken, zoals het onze. Dat is voor veel organisaties een uitdaging.” Een goede reden voor E-sites om een systeem te bedenken dat deze uitdaging aanpakt. Arthur Engel, managing director van E-sites: “Ons doel? Het makkelijker maken voor medewerkers om weer veilig aan de slag te gaan op kantoor. Dat realiseren we op dit moment met BeeSafe. Een eenvoudige app die direct een actueel bezettingspercentage laat zien van het kantoor en de werkplekken.” 

BeeSafe: veilig werken op kantoor

Wanneer de RIVM-maatregelen het weer toelaten om (deels) op kantoor te werken, zijn we goed voorbereid. Medewerkers van Handpicked Agencies kunnen vanaf dat moment BeeSafe gebruiken. Zodra ze het kantoor binnenstappen checken ze in via de app. “Ons technologische hart ging sneller kloppen toen we op het idee kwamen het inchecken te versimpelen met bestaande technieken als Geofencing, NFC of een QR code”, voegt Van Oosten toe. De app geeft inzicht in de werkplekken die nog beschikbaar zijn op verschillende afdelingen, want ook op een werkplek wordt ingecheckt. Tegelijkertijd lunchen met iedereen die aan het werk is, zit er voorlopig nog niet in. Daarom checken medewerkers in bij de lunchruimte, waar een maximum geldt voor het aantal aanwezige personen.

Ook aan de privacy van medewerkers is gedacht. Engel: “E-sites heeft een ruime ervaring in het ontwikkelen van privacygevoelige apps, onder andere in de zorg. Daardoor weten we hoe we een veilige app bouwen. Daarnaast heeft de eindgebruiker de regie over wat hij wel of niet wil delen aan informatie.”  

Op het dashboard in de app en webversie zien alle medewerkers de actuele bezetting van het aantal mensen op kantoor, de beschikbare en bezette werkplekken en of er nog ruimte is in de lunchruimte. Zo gaan medewerkers niet voor niets naar kantoor en wordt er op veilige afstand geluncht.  

Doorontwikkeling BeeSafe

De anderhalvemetersamenleving is de nieuwe realiteit. Engel: “Daarom blijven we de app verder ontwikkelen, zodat ook andere organisaties veilig op kantoor aan het werk kunnen dankzij BeeSafe. Tegelijkertijd onderzoeken en ontwikkelen we andere ideeën die bijdragen aan het makkelijker leven in een anderhalvemetersamenleving.” BeeSafe wordt onder andere uitgebreid met functionaliteiten om de bezetting te plannen, automatisch een push bericht te sturen wanneer het maximale aantal medewerkers op kantoor (bijna) bereikt wordt en looprichtingen in het pand op te stellen. Maar ook functionaliteiten die helpen met het afstand houden tussen mensen onderling, inzicht geven in drukte op kantoor door middel van heatmaps en veilig ontvangen van extern bezoek staan op de lijst staan om te worden toegevoegd.

BeeSafe beschikbaar voor iOS en Android

De BeeSafe app is te downloaden via de App Store en Google Play. BeeSafe ook inzetten bij jouw op kantoor? Bekijk www.beesafe.io voor meer informatie.